دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمی اولین همایش علمی _ پژوهشی تخصصی منطقه آزاد اوراسیارا برگزار کرد.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمی اولین همایش علمی _  پژوهشی تخصصی منطقه آزاد اوراسیارا برگزار کرد.

دکتر یحیی نصرتی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمی و رئیس همایش ضمن عرض خیر مقدم عنوان کرد: این همایش اولین همایش علمی _پژوهشی واحد گرمی و اولین همایش دراین موضوع درسطح کشور میباشد .
ایشان ضمن بیان محورهای همایش هدف اصلی را نوعی بستر سازی برای آمادگی شهرستانی، استانی و کشوری برای ورود احتمالی به بازار منطقه آزاد اوراسیا است.
⬅️ نادربهاری دبیرعلمی همایش هم گفت: از ۵۴ مقاله ارسالی به این همایش علمی و پژوهشی  در نهایت ۳۴ مقاله انتخاب شد که در این بین ۲۸ مقاله بصورت چاپ پوسترو بقیه در جمع حاضرین ارائه گردید.

دکتراسحق رسولی رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی از جمله مهمترین دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی است اظهار کرد:
«دانشگاه آزاد اسلامی در تربیت نیروی انسانی نقش اساسی ایفا کرده است و سهم بسزایی در پیشبرد اهداف علمی و سیاسی کشور داشته است.»
رییس دانشگاههای آزاد اسلامی استان اردبیل در ادامه افزود: «در کشور ما به جای اینکه مناطق آزاد تجاری که عملکرد مناسبی نداشته را بازنگری و مهندسی نموده و در مسیر درست هدایت کنند متاسفانه برخی افراد مانع تراشی میکنند.»
رسولی گفت: «این یک بحث منطقی و استدلال علمی خوبی نیست که بگوییم این مناطق آزادی که وجود دارد، چه سودی برای کشور داشته که بیاییم مناطق جدیدی راه اندازی کنیم اما ما باید کمبودهای خود را برطرف کنیم و راه هایی که برای پیوند با اقتصاد جهانی است نبندیم.

ابراهیم امامی، فرماندار گرمی نیز بعنوان سخنران همایش، تصویب منطقه آزاد تجاری را از کارهای بزرگ مسئولان استانی و شهرستان برشمرد و عنوان کرد: «این هدیه ای ارزشمند از جانب ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران برای منطقه و استان اردبیل است که انگیزه سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم می کند و این مشوق ها برای مناطق محروم و کم برخوردار در حال حاضر مهیا نیست.»
وی افزود: «ایجاد فرصت هایی همانند مناطق آزاد چرخ زنگ زده توسعه برای مناطق کم برخوردار را جریان می دهد و منطقه ما به دلیل دارا بودن قابلیت هایی همچون کشاورزی، گردشگری، صنعت و معدن و با توجه به سابقه ذهنی و قدمتی (قرار گرفتن در مسیرجاده ابریشم) می تواند عامل موثری باشد.»
امامی در پایان سخنانش هدف از تشکیل این همایش را بررسی فرصت ها و تهدیدهایی که برای ایجاد مناطق آزاد هستند دانست و گفت که امیدوار است دانشگاه ها به عنوان کانون تولید علم و اتاق فکر توسعه در این بحث ورود کنند.

سید حمایت میرزاده نماینده مردم گرمی درمجلس شورای اسلامی در خصوص اهمیت منطقه آزاد تجاری اردبیل برای شهرستان گرمی تصریح کرد: منتقدان بر این باورند که مناطق آزاد بیش از صادرات به واردات کالا متمرکز بوده است. وی افزود: هر چند این حساسیت از سوی منتقدان مطرح می شود، اما مناطق آزاد می بایست زمینه اشتغال زایی را با رویکرد صادرات کالا فراهم سازند.
نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در خود استان اردبیل منطقه آزاد می تواند فرصتی برای اشتغال زایی و رفع محرومیت مناطق مرزی به دنبال داشته باشد.
میرزاده با اشاره به اینکه منطقه آزاد اردبیل فعلاً در کمیسیون اقتصادی مجلس در حال بررسی است، اضافه کرد: امیدواریم با تصویب آن زمینه اشتغال جوانان فراهم شود. وی همچنین به برخی الزامات ایجاد مناطق آزاد اشاره و تأکید کرد: بر اساس این الزامات می بایست فرودگاه و گمرک در محدوده منطقه آزاد قرار گیرد.
نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی همچنین به ضرورت قرار گیری کشت و صنعت در محدوده منطقه آزاد اشاره و تصریح کرد: منطقه آزاد بی شک برکات قابل توجهی برای استان اردبیل به دنبال خواهد داشت.