برنامه‌ریزی برای کاهش وابستگی دانشگاه به درآمد شهریه‌ای

یحیی نصرتی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اردبیل اظهار کرد: دانشگاه‌های معتبر دنیا کمترین وابستگی را به شهریه دارند و عمده درآمدشان از طرح‌های پژوهشی، تولیدات دانش بنیان و ایده‌های اقتصادی است که در ایران نیز این فرآیند چند سالی است در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده است.

وی با بیان اینکه در واحد گرمی تاکنون اقدامی در این حوزه صورت نگرفته بود، افزود: در نظر داریم برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت در این خصوص به اجرا درآوریم تا علاوه بر رفع از مشکلات مالی  به توسعه شهرستان هم کمکی شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمی بیان کرد: علاوه بر طرح بلند مدت مجتمع خدماتی رفاهی، چندین طرح و ایده کوچک و بزرگ را به موازات هم پیگیری می‌کنیم که تحقق این موارد علیرغم نامه‌نگاری‌های انجام شده به اخذ مجوزهای لازم نیازمند است.

نصرتی اضافه کرد: برای اجرای برخی از طرح‌های مذکور، زمین مازاد دانشگاه را زیر کشت دیم گندم برده ایم و طرح های مشارکتی کشت نهال، گل سرخ و گیاهان دارویی به صورت آزمایشی مصوب شده و با مناسب شدن شرایط جوی با اجرای یکی از دانش آموختگان کشاورزی اجرا خواهد شد.

وی ایجاد پارکینگ خودروهای توقیفی را از دیگر موارد درآمدزا برای دانشگاه دانست و افزود: برای تحقق این مهم مراحل اخذ مجوز از نیروی انتظامی در حال انجام است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمی تصریح کرد: در نظر داریم زمین مازاد مرکز انگوت را ابتدا به صورت استیجاری برای احداث گلخانه کنار نیروگاه اختصاص دهیم و در ادامه در صورت وجود شرایط دانشگاه در قالب دانش‌بنیان در طرح مذکور مشارکت کند.

نصرتی گفت: طرح‌های برون دانشگاهی اساتید از دیگر موارد مهم است که خوشبختانه برای اولین طرح برون دانشگاهی مجوز سازمان صادر شده است و طرح دیگر اساتید هنوز در مرحله ایده است.

وی خواستار صرف اعتبارات پژوهشی دستگاه‌ها توسط ایده‌های دانشگاهیان تأکید کرد و افزود: اگر دانشگاه به حوزه پژوهشی دستگاه‌ها ورود پیدا کند بی‌شک نتیجه کار علمی و عملی خواهد بود.